Wij ( Selectie ONR ) willen dit jaar graag wat meer leuke activiteiten met de selectie gaa...

ONR PAKT OOK PUNTEN NA RODERMARKT WEEKEND

Sun 01 Oct, 12:57

Opstelling:
P.Hoving, Dijk, Van Der Velde, Luinstra, Land, E. Hoving, Poel, Rodenboog, De Kleine, Vogelzang, Plat

Zaterdag 30 september doorbrak ONR de traditie dat de competitiewedstrijd na de Rodermarkt feestweek wordt verloren. In Nijeveen werd SVN ’69 op een 0-3 nederlaag getrakteerd. In vergelijking met de overwinning van een week eerder (Drenthina 2-1), werd er afgetrapt zonder Wolthuis, die vanwege een crematie niet aanwezig kon zijn. Een aantal interne verschuivingen en de toevoeging van Van Der Velde zorgden voor elf spelers aan de aftrap in een ietwat gewijzigde opstelling.

Na een minuut stilte voor een prominent overleden SVN ’69- lid begon ONR voortvarend. Met Plat en Vogelzang als voornaamste dreiging en aanvoerder Hoving als dirigent op het middenveld werd SVN onder druk gezet. Het leverde niet meer op dan een aantal kleine kansjes. Achterin was alles echter onder controle. Na circa 25 minuten kwam echter toch de 0-1 op het scorebord. Een voorzet vanaf links leek niets op te leveren, maar een mislukte aanname van een verdediger gaf Vogelzang van dichtbij de kans om binnen te knallen. Hierna kreeg met name Plat mogelijkheden om de score uit te breiden, maar hij strandde twee keer voor de afronding vanwege een gebrekkige balcontrole. De laatste tien minuten voor rust draaide het spelbeeld ineens om. SVN ’69 speelde op de ONR helft en verscheen drie keer vrij voor keeper Hoving. Hij hoefde echter slechts één keer redding te brengen, aangezien de aanvallers verder niet richting doel wisten te richten. Op slag van rust kwam ONR echter nog één keer gevaarlijk eruit. Plat sprintte met bal aan de rechter kant van het veld voorbij de verdediging en zijn harde voorzet werd bij de tweede paal binnen gewerkt door Vogelzang; 0-2.

De tweede helft kon voor ONR niet beter beginnen. Na een afgeslagen corner kwam de bal bij Poel terecht. De linker aanvaller schoot geplaatst richting de hoek, maar de gebrekkige snelheid leek de doelman niet in problemen te brengen. Een stuitje in het doelgebied zorgde er voor dat de doelman toch geen redding kon brengen; 0-3. Daarna was de wedstrijd gespeeld. Er moest nog even gespeeld worden, maar de winnaar stond voor beide teams wel vast. Zo kabbelde de wedstrijd rustig richting einde. De laatste 25 minuten speelde SVN ’69 nog met tien man, toen een geblesseerde speler moest afhaken terwijl er al drie maal gewisseld was. De thuisploeg was nog het dichtst bij een doelpunt bij een kopbal uit een hoekschop en ONR kreeg via Luinstra en Vogelzang nog twee goede kansen om de score uit te breiden. Luinstra schoot echter over en Vogelzang zag zijn inzet gestopt door de doelverdediger.

ONR mag zich na de andere uitslagen in de competitie tijdelijk ranglijstaanvoerder noemen. Dit komt mede door de gestaakte wedstrijd Hollandscheveld – DESZ van vorige week. Als de 4-2 stand (na 88 minuten) ook de eindstand wordt, dan zou ONR op de ranglijst op basis van het doelgemiddelde voorrang moeten verlenen aan Hollandscheveld.